JUTAFOL DTB 150 Alátétfólia

NÉGYRÉTEGŰ HÁLÓERŐSÍTÉSŰ ALÁTÉTHÉJAZAT

     

        A termék leírása:

A JUTAFOL DTB 150 tetőalátét fólia merevítő ráccsal szövetlen alapanyaggal és vízzáró réteggel . Az anyag  tető alatti párafékező vízszigetelésként szolgál a  tetőszerkezet védelmére. Megvédi a szerkezetet az eső, por, porhó, szél káros hatásaival szemben. Levezeti a fedés alá jutott nedvességet.

Területsúly gr/m2 150
Éghetőségi besorolás osztály E
Vízzáróság osztály W1
Páraáteresztő képesség Sd érték m 5
Szakító szilárdság MD/CMD N/50mm 330/400
Szegszakító ellenállás MD/CMD 350/310
Alkalmazási hőmérséklet -40 / +80
Tekercssúly Kg 12,5

 A JUTAFOL DTB  150-es fólia felhasználható a szellőzött tetőszerkezetnél főleg a szellőzött zsaluzott ferde tetőszerkezetekre. A fólia a szigeteléssel nem érintkezhet. A termék nem tartalmaz veszélyes összetevőket.

   Négy rétegét a fóliának a belső merevítő rács képezi, mely biztosítja a szilárdságot,speciális külső és belső rétegek , melyek egyben páraátbocsátó és vízszigetelő képességgel bírnak. Az alsó réteg szövetlen anyag, mely óvja a fóliát a mechanikus károsodástól az aláverés oldaláról , és részben biztosítja az esetleges magasabb vízpára leverődésénél a fólia belső oldalán.

 

 Alapanyagának  köszönvén a tetőalátét fóliák nem penészesednek,nem rothadnak, ellenállóak és egészségileg ártalmatlanok.

Beépítése:

A JUTAFOL DTB 150 alátétfólia horizontálisan és függőlegesen építendő be  mindig azon az oldalán,melyen a szövetlen anyag van , az épület beltere felé. A tekercsek ehhez megfelelően vannak  feltekerve. Átlapolása horizontálisan és függőlegesen  min. 10 cm/ a tető dőlése szerint / szükséges. Hosszban a szarufán kötjük össze. Abban az esetben ha a fóliát zsaluzásra rakjuk az összekötése az ellen léc alatt van. A fóliát lapos fejű rozsdaálló szegekkel,vagy mechanikus fűzőgép kapcsával erősítjük fel /mindig csak  az átfedésnél/, és 1,2 m  szélességben egymástól, ellen léccel biztosítjuk. A zsaluzás alatt az az a zsalu és esetleges hőszigetelés között  min. 3 cm-es  szellőző légrést kell hagyni, és a gerincnél is biztosítani kell a kiszellőzést.        A fóliát a cseppentő lemezre le kell ragasztani.                                                            A tetőfedésen átvezetett szerkezeteknél/szellőzők,antennák stb,/ a fóliába nyílást kell vágni  és önragasztó  JUTAFOL SP 1 butilkaucsuk szalaggal rögzíteni a fóliához minden oldalról biztosítva  a lejtést, és továbbá rögzíteni ellen lécekkel a legközelebbi  helyen.                                                                                  Ha a JUTAFOL DTB 150  fóliát impregnált alapra rakjuk,meg kell várni annak teljes száradását.  A munkát úgy kell ütemezni, hogy a végleges fedés a lehető leghamarabb felkerüljön. A végleges fedés előtt a fóliáról minden olyan szennyeződést el kell távolitani, ami akadályozhatja a csapadék akadálytalan lejutását, valamint a levegő szabad áramlását.Az összes légnyílást  biztosítani kell a behatoló  állatok ellen.  Nem szabad a fóliás zsaluzáson járni. A légáramlás a zsaluzás és a hőszigetelés között lesz. Kisebb javításokat JUTAFOL SP 1 –es szalaggal lehet elvégezni. Az egész terület jó minőségű szigetelése érdekében,ajánljuk aJUTAFOL DTB 150 fólia és az ellenlécek közé  használni JUTAFOL TPK tömítő szalagot főleg ott, ahol a tető hajlásszöge alacsony.                                      A fólia alatt, vagy az az alá épített deszkázat alatt minden esetben biztosítani kell a megfelelő szellőzést.

A JUTAFOL  DTB 150 ajánljuk főleg az égetett fedőanyagok   alá. Különleges utasítások betartása mellett / nagyobb légrés biztosítása a zsaluzat alatt/ használni lehet  az úgynevezett aszfalt zsindelyek,és más héjázás alá is. A JUTAFOL DTB 150 fóliát raktározás közben óvni kell az UV sugárzástól. A fóliát a másodlagos UV sugárzás is károsíthatja . Ezért azt a beépítés után is óvni kell. /bevilágítóablakoknál, eresznél, vápáknál./

Kategória: NON CONTACT TETŐFÓLIÁK | A közvetlen link.