JUTAFOL D 96 AG SZÜRKE SZŐTT TETŐFÓLIA

SZÜRKE SZŐTT MIKRÓPERFORÁLT TETŐFÓLIA

    

Termék leírása:

JUTAFOL D 96 AG  Polipropilén mikró perforált merevített szőtt tetőalátét fólia. Alkalmazható szellőztetett zsaluzat nélküli  tetőszerkezeteknél .A fólia a hőszigeteléssel nem érintkezhet.           Biztosítani kell a szellőzést a tetőfólia alatt és felett is.

 Védi a tetőszerkezetet a por , korom, porhó,víz bejutása ellen. Védi a szerkezetet a külső nedvességtől.  A fólia csak a ferde szellőzött tetőrendszereknél használható, és kompletten helyettesíti a teljes aláverést vízszigetelő réteggel. Mivel a teljes aláverés költséges, a fólia beépítésével megtakaríthatjuk a munkaidőt, anyagot .

A JUTAFOL D96 AG beépíthető beton, agyag, pala és üvegszálas tetőfedő anyagok alá. Nem rohad ,penészedik, egészségileg ártalmatlan, valamint teljes mértékben újrahasznosítható.

A legkisebb hajlásszög amire beépíthető 17 °   

  

   

                                                                                                                         NEM JÓ MEGOLDÁS                                                                                                                                                        

A JUTAFOL D 96 AG fóliát horizontálisan fektetjük egyenesen a szarufára, nagyfejű rozsdamentes szegekkel vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal. A szarufák közötti távolság nem lehet nagyobb mint 1,2 m. A fóliát ellenléccel kell bíztositani, melynek mérete 5×5 cm. Ezzel alakítható ki a megfelelő szellőzőrés a fólia felett. Ezzel valósulhat meg a tetőszerkezet megfelelő hűtése. Így megóvhatjuk a fóliát a túlzott felmelegedéstől, és ebből következő károsodástól.                                                                                                                                   A beszellőzési keresztmetszet a szellőztetni kívánt tetőfelület 0,2 %-a de min 200 cm2/ eresz fm. Biztosítani kell a továbbá a kiszellőzést is a gerincnél.           Szigetelt tetőszerkezetnél a JUTAFOL D 96 AG fólia alkalmazása nem javasolt, mivel ennél az alátét héjazatnál a fólia alatt is biztosítani kell a légrést, és a megfelelő szellőzést. Ez csak sima nyeregtetőnél valósítható meg. Egy összetett tetőnél ennek kivitelezése rengetek plusz munkával és költséggel jár. Mivel a fólia alatt is szellőztetjük a tetőszerkezetet, elveszítjük a hőszigetelés hatékonyságát. Kihűtjük a szigetelőanyagot. Ezért ebben az esetben célszerűbb egy páraáteresztő tetőfólia alkalmazása, mivel ezzel a teljes szarufaköz kitölthető szigetelőanyaggal.                                                                  A végleges fedés előtt a fóliáról minden olyan szennyeződést el kell távolítani, ami akadályozhatja a levegő szabad áramlását, valamint a csapadék lejutását.   A fóliát az UV sugárzástól óvni kell.

 

 

Kategória: NON CONTACT TETŐFÓLIÁK | A közvetlen link.