JUTADACH MASTER

jutadach-master

Az anyag mint páraátbocsátó tetőalatti szigetelés, a tetőszerkezetek védelmére szolgál, mint hőszigetelés és védelem az eső, porhó,korom és szél káros hatásai ellen.

Magas páraátbocsátó képességei megengedik a vízpára elvezetését az épület belsejéből. A JUTADACH MASTER membrán felhasználható minden ferde tetőszerkezetre/szellőzött, szellőzetlen, deszkázott, deszkázatlan éppúgy mint előtétfal és szélvédő/. Olyan tetőszerkezeteknél ahol nagy a teherhordó szerkezet fesztávolsága/szarufa, kötőgerenda/ahol gyakori az erős szél, vagy kishajlatú/alacsonyhajlatú/ ferde tetőknél. A dupla tetőfedő szerkezetnél nem szabad a deszkázásnak /zsaluzásnak/ diffúziógátló rétegként működni.A négyrétegü JUTADACH MASTER két külső merevített,szilárdságot biztosító szövetlen anyagból és belső vízszigetelő rétegből ál. Az anyag magas páraátbocsátó képességgel rendelkezik .Kellően megválasztott méretei 1,5 x 50 m és súlya 160g/m²/ tekercssúly cca 12 kg/ maximálisan megkönnyítik vele a munkát. A membrán,köszönve alapanyagának tartós , nem penészesedik,rothad,ellenálló és egészségileg ártalmatlan.

Beépítése: A JUTADACH MASTER membránt horizontálisan és függőlegesen az anyag nyomtatott oldalán a héjazat irányába építjük be .A beépítést az eresznél kezdjük haladva a tetőcsúcsig minim. 10 cm átlapolással/a tető dőlése szerint/. Ahhoz hogy a tetőnél hosszan tartó esőzések idején megakadályozzuk a víz behatolását, és biztosítsuk a membrán szél elleni szigetelését, ajánljuk az egyes felrakott sávokat JUTADACH SP1 szalagokkal összekötni . A JUTADACH SP szalag használatát ajánljuk akkor is,ha a tető hajlata kevesebb mint 22º. Hosszban az anyagot a szarufa felett kötjük össze. A membránt rozsda álló laposfejű szegekkel,vagy mechanikus fűzőgép kapcsával erősítjük fel./mindig csak az átfedésnél/,és 1,2 m szélességben egymástól, tetőléccel biztosítjuk. A tető alsó részén a vízvezetőnél/eresznél/ ajánlatos őt a membrán sávhatárával JUTAFOL SP 1 szalaggal összekötni. A tetőfedésen átvezetett szerkezeteknél /szellőzők,antennák/ a membránba nyílást kell vágni és önragasztó JUTAFOL SP 1 butilkaucsuk szalaggal a membránhoz rögzíteni minden oldalról, biztosítva a lejtését,és ellenlécekkel a legközelebbi szarufára kapcsolni. Ha az JUTADACH MASTER membránokat impregnált alapra rakjuk,felrakni őket csak az alap teljes kiszáradása után szabad .Ez illeti az impregnált ellenléceket is .A membrán lefedését keményhéjázással ajánljuk elvégezni minél hamarabb,de legkésőbb 4 hónapon belül. A keményhéjázásnál be kell biztosítani a megfelelő átszellőztetést és légkeringést a fedélhéjazat alatt. A membrán felett ellenléceknek kell lenni,melyek megadják a függőleges légrést ..Az egész biztosító vízszigetelő réteg jó minőségéért ajánljuk használni a JUTADACH MASTER membrán,és ellenlécek közé a JUTAFOL TPK tömítő szalagot ,főleg az alacsony hajlatú /dőlésű/tetőknél/kevesebb mint 22º/,és a tetőhajlatoknál .Ez biztosítja a szerkezet vízállóságát abban az esetben is ha a membrán kidomborul a héjázás irányába .Ha a tetőtaréj alatt az elszigetelt szerkezet és az JUTADACH MASTER membrán között 1,5 m –nél magasabb légréteg keletkezik,ajánljuk a membránt a tetőcsúcson egész hosszában felvágni .

Felhasználás: Az EURODACH MASTER membránt használhatjuk egyenesen a hőszigetelésre de a zsaluzásra is. Ajánljuk mint védelmet a külső hőszigetelésre,függönyfalaknál,Felhasználását ajánljuk az égetett tetőcserép /TONDACH,Creaton stb./ ,beton /Besk,Bramac,KM Beta, /,cement/Cembrit CZ,Eternit,stb./,kerámia és palatáblák alá. A JUTADACH MASTER membránokat óvott helyen raktározzuk,ne érje őket UV sugárzás .Ezt biztosítani kell a tetőn is /például ablaküvegen át, erkélyből stb./ beleértve a membránt mely körülötte és azt is mely a tető túloldalán van. beépítve. A membránt 15º tetőhajlatnál lehet beépíteni .

Kategória: PÁRAÁTERSZTŐ TETŐFÓLIÁK | A közvetlen link.