JUTADACH 150

HÁROMRÉTEGŰ PÁRAÁTERESZTŐ TETŐFÓLIA                                                    /SZABAD ÁTLAPOLÁSÚ ALÁTÉTHÉJAZAT/

      

Működése:

A JUTADACH 150 háromrétegű tetőfólia, mint a tetőszerkezet másodlagos védelmi vonala, védelmet nyújt az időjárás káros hatásai ellen. Megvédi a szigetelést az esőtől portól porhótól koromtól, és a széltől. Magas páraáteresztő képességének köszönhetően lehetővé teszi a pára elvezetését a tetőszerkezetből, valamint biztonságosan vezeti el a héjalás alá jutott csapadékot. A JUTADACH 150 tetőfólia közvetlenül fektethető a hőszigetelésre, vagy az arra épített diffúz (nem OSB) zsaluzatra. Így a teljes szarufaköz kitölthető szigetelőanyaggal. De alkalmazható függőleges falaknál is , mint homlokzati fólia.

Részletezés/Specifikáció

A fólia három rétegből  áll . Két külső szilárdságot biztosító Polipropilén réteg között egy vízzáró páraáteresztő membrán. A termék egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaz.

Területsúly gr/m2 150
Éghetőségi besorolás osztály E
Vízzáróság osztály W1
Páraáteresztő képesség Sd érték m 0,02
Szakító szilárdság MD/CMD N/50mm 310/215
Szegszakító ellenállás MD/CMD 165/190
Alkalmazási hőmérséklet -40 / +80
Tekercssúly Kg 12

Beépítése:

 

A tetőfóliát  gyűrődés mentesen  tiszta sima és száraz felületre kell fektetni. Közvetlenül a szarufákra, vagy a diffúz deszkázatra. A fektetést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig.A nyomtatásnak a fedés felé kell  esnie.   A fóliasávokat min. 10 cm átfedéssel kell fektetni, és lehetőség szerint JUTAFOL SP 38 kétoldali ragasztószalaggal össze kell ragasztani, így megvédhető a hőszigetelés a széltől.

A fóliát rozsdamentes lapos fejű szegekkel, vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal rögzíthetjük a szarufákra. A szarufák közti távolság nem lehet nagyobb mint 1,2 m.

A fóliát ellen léccel kell biztosítani , melynek mérete min. 50 x 50 mm. Ez teszi lehetővé a megfelelő légrés kialakítását , a fólia és a tetőfedés között. A beszellőzési keresztmetszet a szellőztetni kívánt tetőfelület 0,2 %-a ,de min 200 cm2 / eresz fm. A szellőzőnyílásokat biztosítani kell a rovarok és kisebb állatok behatolása ellen. Gondoskodni kell a kiszellőzésről is. A lécek alá 22° alatt JUTADACH TPK tömítő szalagot ajánlott ragasztani. Ha a fóliát kémiailag impregnált felületre, vagy az alá kívánjuk beépíteni, akkor meg kell várni annak teljes száradását. A fóliát a cseppentőlemezre JUTAFOL SP1  szalaggal kell leragasztani. A kisebb javításokhoz a JUTADACH SP SUPER  ragasztószalag használható. Ugyanez használható a szerkezeten áthatoló elemek tömítéséhez.

A munkát úgy kell ütemezni , hogy a végleges fedés a lehető legrövidebb idő alatt felkerüljön. A fóliát védeni kell az UV sugárzástól, és az időjárás káros hatásaitól. Az alátéthéjazatot a másodlagos UV sugárzás is károsíthatja.     A fólia egészségre káros anyagokat nem tartalmaz.

Kategória: san | A közvetlen link.