Huzatfokozó turbina

turbina

A Grox Huzatfokozó turbina megnöveli a kéményben a füstgázáramlást, optimálisabbá teszi az égést! Hatékonyabbá teszi az energiafelhasználást. Minimálisra csökkenthetô a szél okozta füstgáz- és szénmonoxid-visszaáramlás veszélye.

Biztonságosabbá teszi az üzemeltetést! Megakadályozza a csapadékvíz bejutását a kéménybe, védi a kémény állagát! Régi és új kéményekre is könnyen, gyorsan felszerelhetô! Egyszerû, olcsó, praktikus megoldás a kéményszellôzés és kéményhuzat problémák megszüntetésére!

A GROX huzatfokozó új fejlesztés a kialakítása miatt erôs szélben sem tud túlpörögni, ellentétben a régi elavult változattal amely több országban már forgalomba sem kerülhet amely nagy szélben magas fordulatszámon túlpörög és berezonáltatja (szétrázza) a kéményt. Sajnos hazánkban elterjedôben lehet ez a változat is, képét azért mellékeltük, hogy felismerhetôvé tegyük az Önök számára az elavult változatot.

A GROX Huzatfokozó turbina koracélból készült, saválló, karbantartást és tisztítást nem igényel, zárt, túlméretezett, dupla csapágyazása miatt rendkívül hosszú élettartamú. Szellôzô kürtôk, kémények esetén villanymotor nélkül, annak kiváltásával a szélenergiát felhasználva önmagában is alkalmazható. Használatával jelentôs költségcsökkentés érhetô el! Bármilyen célú épületre alkalmas megoldást kínál legyen akár ipari, mezôgazdasági vagy lakáscélú felhasználás.

Mûködési elve a szél energiáján alapul, a legenyhébb légmozgásra is mozgásba lendül a kitûnôen csapágyazott turbina. Ennek következtében a kéményben spirál alakban áramolni kezd a levegô a kürtô nyílás felé, vákumot és szívóhatást hozva létre – ezt a szívóhatást használjuk ki szellôkémények esetében is – ezáltal erôsebb huzat jön létre a kéménykörtôben. Gyenge huzatú kémények olcsó és megbízható megoldása! Cserépkályhák, kandallók megbízható kémény huzajavítása! Néhány kivételtôl eltekintve minden típusú tüzelôberendezéshez és kéményhez alkalmazható. Használható: gáz, olaj, szén és fa tüzeléshez. Normál esetben nem igényel takarítást és karbantartást.
A termékre 1 év garanciát nyújtunk. Különbözô méretekben kapható kör, vagy négyzet alakú kürtôkre egyaránt.

Kivételek:

  • Kukoricatüzelés esetén a kukorica égésterméke rombolja a koracélt.
  • Turbós kazánok esetében a ventilátor kinyomja az égésterméket, ezért ilyen esetben nincs szükség a huzatfokozó használatára.
  • Kondenzációs kazánok esetében mert ott tökéletes az égés folyamata.
  • Elkormosodott, elkátrányosodott, hideg falú, rossz, szigeteletlen kémények esetében mert ebben az esetben a távozó égéstermékek a hideg miatt kicsapódnak és eltömhetik a turbinát, ilyen típusú problémákra a huzatszabályzó termékünk a megoldás.

Vegyes tüzelés esetén a huzatfokozó termékünket nem áll módunkban garanciálisan javítani, mert a termék ugyan működőképes és bizonyítottan hatásos, de ellenőrizhetetlen a tűzelés és a tüzelőanyagok fajtájának és felhasználásának módja. (Gyakran előfordul, hogy nem megfelelő tüzelőanyagot használnak, pl.: pet palack, gyantás bútorlap, gumi stb. és ezek eltömítik a csapágyat és a megengedettnél jóval magasabb hőmérsékletű füstgázt termelnek). A felhasznált fűtőanyagok utólagos ellenőrzése nem áll módunkban ezért a Grox huzatfokozó termékekre vegyes tüzelés estén nem vonatkozik garancia.

VEGYES TÜZELÉS ESETÉN NINCS GARANCIA!!!!

Kategória: PÁRAZÁRÓ TETŐFÓLIÁK | A közvetlen link.