GROX Huzatszabályzó

grox-szabalyzo

A Grox Huzatszabályzó termékek kiváló alapanyagokból készülnek, az európai minőségi követelmények és előírások alapján. A ter­mék CE minősítéssel rendelkezik. A Grox Huzatszabályzó megakadályozza a szél és a csapadék, valamint idegen testek kéménybe kerülését, optimalizálja a füstgáz-kiáramlását.

Használatával kizárja a szél-visszafújást a kéménybe ezzel megakadályozhatja a mérgező gázok visszaáramlását, így csökkentheti a szénmonoxid mérgezés veszélyét!! A Grox Huzatszabályzó állandó és optimális és az átlagosnál jóval magasabb hőmérsékletet hozhat létre a kéményben, jelentősen javíthatja ezzel az égés minőségét.

Beépítése

A Grox Huzatszabályzó, rendkívül könnyen és egyszerűen beszerelhető, bármely típusú kéményre könnyen rögzíthető. Felszerelése egyszerű és gyors. Helyezze fel a Grox Huzatszabályzót a kémény tetejére. Ha pontos a méretválasztás a megfelelő méretű terméket csak bele kell nyomni a kéménycsőbe, amíg a termék a hornyokkal bele nem feszül a kéménykürtőbe. Figyelem a tetőn történő közlekedés balesetveszélyes, a termék felhelyezésekor fokozottan ügyeljen biztonságára!!
1. Tiszta kátránymentes kémény, biztosítása.
2. A begyújtás mindig felülről történjen.
3. A szekunder levegő nyílást úgy kell beállítani, hogy he a fő levegőnyílás lezár [automata huzatszabályzónál) akkor is kapjon levegőt a tűztér. de a vízhőfok ne menjen fel a tűz ne haljon el, mert ha a füst lehűl 70 C fok alá, kondenzáció lép fel és kátrányosodni kezd a kémény. U. A beállításnál arra kell törekedni, hogy kék lánggal égien a tűz, mert ekkor égnek a felszabaduló gázok.
5. Fontos, hogy a tűz mindig kapjon egy kevés levegőt, mert ez megakadályozza, hogy a tűz elaludjon, és így állandó hőmérsékleten tartja a kémény hőmérsékletét.
6. Csak száraz fával fűtsön! Ve­gyes tüzelésnél kerülje a nem fűtésre alkalmas anyagok használatát!!!!! A Gumi, vagy PET palack nem fűtőanyag!!

HUZATSZABÁLYZÓ HASZNÁLATA, ÉS A KAZÁN BEÁLLÍTÁSA

Gáz fűtés esetén nincs egyéb beállítási feladat.

Fa és Szén tüzelésnél a következők szerint kell eljárni. Arra fokozottan ügyeljünk hogy fa tüzelés esetén csak száraz fa használatával tudjuk elérni a kívánt hatékonyságot.

A huzatszabályzó felhelyezése után a kazán beállítása következik. Első lépésként ugyanúgy gyújtsunk be mint máskor, ha már jól ég a tűz és egyébként is lezárnánk, az összes ajtót és levegőztetőt zárjuk le. Kivéve a tűzrakó ajtón lévő levegőztető nyílást – ahol rakjuk a tüzet {szekunder levegő). Ezt a nyílást teljesen nyissuk ki és 5-10 percenként nézzünk rá és zárjunk rajta egy keveset mind addig amíg a tűz a tűztérben kék lángokkal nem ég. Ha elértük a kék kis lángokkal történő égést a szellőző nyílást fixáljuk le. A tűz ekkor már a felszabaduló gázokat égeti él. Ezt a beállítást csak egyszer kell elvégezni, a következő begyújtáskor csak be kell csuknunk az ajtót, a lefixál levegőztetőn kapja a megfelelő levegő mennyiséget. Figyelem a huzatszabályzó használatakor kevesebb fával gyújtsunk be Ikb fele – 2/3-ada] mint a szokásos esetben. A begyújtás lehetőleg felülről lefele történjen.

A termék eredményessége nagyban függ az alkalmazott tüzelőanyag minőségétől, például nedves, rossz minőségű fa használata esetén nem tudjuk elérni a kívánt hatást. Fa illetve szén tüzelés esetén fontos a szekunder levegő megfelelő beállítása. Lényeges, hogy optimális feltételek esetén kevesebb tüzelőanyag elégetésével elérjük a kívánt hőfokot, ezért a tűzteret a Grox Huzatfokozó használatakor nem szabad a szokásos módon feltölteni, túltölteni, mert balesetveszélyes!! A használat során a tökéletes eredmény érdekében előfordul, hogy változtatnunk kell tüzelési szokásainkon!

Fontos tudnivaló

A termék felhelyezése előtt mindig győződjön meg róla, hogy a kémény kialakítás, állapota, megfelel-e a min­denkori építésügyi- és kémény szabványoknak. Valamint ellenőrizze, hogy a kémény megfelelő tisztaságú, a kürtő átjárható, nincsenek benne szennyeződésekből adódó lerakódások, és minőségileg kifogástalan állapotú.
Karbantartása: A Grox Huzatszabályzó karbantartást nem igényel. Kéményseprés estén egyszerűen kihúzzuk a kéményből, majd a munka elvégzése után egyszerűen visszatoljuk, és újból ögzítjük a hornyokon.

Garanciák

A Grox Huzatszabályzó az Európai Unió egész területére érvényes CE minőségtanúsítással rendelkezik. A gyártó 1 év garanciát vállal, a garancia abban az esetben érvényes, amennyiben az esetlegesen felmerülő probléma gyártási hibából keletkezik. Nem megfelelő használat és kéményprobléma esetén a garancia nem érvényes. A minőségi tanúsítványt kérjük őrizze meg, mert a kéményseprők kérhetik bemutatását.

Kategória: PÁRAZÁRÓ TETŐFÓLIÁK | A közvetlen link.